Bu arada fotoğrafını çekemediğim daha nice suşiyi çoğunluğu Çinli olan ofis arkadaşlarıma getirdim. Uzak doğu lezzetlerini bilen birer uzman olarak denesinler, yorumlasınlar diye. İlk sefer için oldukça başarılı buldular. Şimdi onlar için çiğ pişmiş farketmediği için benim seçme malzemelerle yaptığım suşi onlara yavan gelmiş olabilir. Çok da nazikler, olumsuz hiçbirşey söylemediler. Vallahi Türk damak tadın agaayet uygun benim bu deneme.
Şimdi etrafta onlarca yemek bloğu ve uzmanlar varken benim buradan suşi tarifi vermem doğru olur mu bilmem ama, nacizane paylaşmak istedim.
Malzemeler:
Suşi pirinci için
-3 bardak pirinç,
-1/2 bardak pirinç sirkesi,
-1 çay kaşığı tuz
-2 yemek kaşığı şeker
Suşi için
-deniz yosunu
-avokado
-sahte yemgeç eti (fake crab meat diye satılıyor)
Sos için
-soya sosu
-vasabi sos
Ayrıca
-zencefil turşusu
Hazırlanışı: Pirinci 1:1 ölçü ile haşlıyoruz ve ocaktan alırken sirke, tuz ve şekeri ilave ediyoruz. Mümkünse ahşap bir kabın içinde yine tahta kaşık yardımıyla soğutuyoruz.
Düz bir zemine serdiğimiz yosunun üzerine pirinci eşit şekilde yayıp, rulo yapınca ortaya gelecek şekilde avokado ve yengeç etini koyuyoruz. Yaprak sarabilen Türk hanımlarının bir yorun yaprağını saramaması gibi birşey sözkonusu olamaz:) Sonra dürüm misali sarıyoruz hepsini, yosunun uçta kalan kısmına biraz soya sosu sürünce dürüm de açılmıyor. Dürümü keskince bir bıçakla istediğimiz kalınlıkta keserek suşiye son halini veriyoruz. İçine türlü türlü malzeme konabilir, alternatif çok.
Soya sosu ve avokado ile servis ediliyor. Ayrıca suşiler arasında zencefil turşusu yenirse, bir sonraki lokmaya geçmeden önce ağızdaki tat nötrleniyormuş (Bir şey daha öğrenmiş oldum-Parfüm kokuları karışmasın diye önce kahve koklatıldığı geldi aklıma).
Şimdi telefondaki bir iki fotoğrafı daha eklemeye çalışalım bakalım, tüm süreç görülebilsin diye.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder